Hubertus - Sadelmager

Tidsbestilling ved sadelmager Hubertus?

1. Har du brug for tid ved Hubertus, så skriv en mail til funktionelt@gmail.com. Skriv i mailen hvor mange heste, hvilke sadler, og hvad der skal laves. Spørg evt efter brugt sadel.

2. Vi sender en bekræftelse på at du er skrevet op til en tid når datoerne bliver bekendt, sammen med en opfordring til at MobilPay Merete 100kr. på 20664306

2. Så snart vi bliver bekendt med datoerne bliver de offentliggjorte via vores nyhedsmail, her på siden og på Facebook siderne"HW heste og rytter træning" samt på "Funktionelt rideudstyr"
Er du tilmeldt vores nyhedsmail, så tjek evt dit spamfilter.
Hold selv øje med datoerne eller tilkøb sms-service!

3. Som regel får vi datoerne med meget kort varsel. Skriv derfor hurtigst muligt på funktionelt@gmail.com og informer os om hvilke dage og tidspunkter du kan komme, og evt om du skal have tid sammen med andre. Skriv også et telefonnummervi kan nå dig på.
Det har stor betydning for vores planlægning og tidstildeling, - så alle kan komme med der har bestilt tid.

4. Du får tilbagemelding angående din tildelte tid. Har du ikke meldt tilbage indenfor 2 dage, går tiden videre til en anden.

5. Reservationsgebyret er på 100kr. som normalt betales når man skriver at man ønsker en tid ved kommende besøg. Har du ikke betalt dette tidligere får du en faktura eller MobilPaynummer på den mail du skriver fra.
Da betaling gælder som tilsavn at du kommer, bør betaling ske hurtigst muligt, hvis du vil garantere dig tiden.

Vi vil gerne frabede os opkald!

Næste besøg bliver formentligt december 2023

Det er mulige at booke sadelmagerbesøg på Fyn i Korinth disse dage.

Adressen er Hågerupvej 35, 5600 Faaborg.

Vær sød at læse afsnitet om "Tidsbestilling ved sadelmager Hubertus" og "Praktisk info"

Information

Vi bestiller besøgsdage af Hubertus efter hvor mange der bestilt tid, så tilmeld dig så snart du ved du har behov for et besøg.

OBS!

Tidsplanen er skarp, derfor kan ventetider forekomme, omvendt kan det ske du kan komme til før. Medbring tålmodiged og lidt proviant :)

Praktisk info

Hubertus starter med at se på hestens ryg.
Derefter lægger han sadlen på hesten uden stigbøjler og underlag. Derfor må du gerne strippe sadlen for underlag og stigbøjler inden det er din tid, så du og hest er helt klar.
Men hav endelig alt tilbehør klar og med så du kan afprøve sadlen efter, eller hvis der bliver tvivl om noget. Vær klar med hesten når din tid nærmer sig, så dækner og lignende er løsnet og lige til at trække af.

Da man får mulighed for at prøve meget, og en ny sadel sommetider skal rides godt for at "sætte" ulden i sadlen inden den rettes endeligt til, kan et besøg vare fra 10 minutter til flere timer, som regel tager en tilpasning ca. 40 min, og en ny sadel tager ca. 2-3 timer.
Derfor er I også flere i gang på en gang.

Betaling til Hubertus
Der betales ved ankomsten 100 euro kontant for tjek, uanset hvor meget eller lidt tid der bruges netop dén dag. I kan tage flere sadler med til sammen hest.

Tilpasning afregnes kontant (helst i euro). Det varierer mellem 0-800kr. Køb af sadel betales ligeledes kontant i euro eller med kort.
Ved første efterstilling af en ny sadel købt ved Hubertus betales der kun for tiden, ikke for arbejdet på sadlen.

Vi håber i vil få et interessant og udbytterigt møde hos os.

Vigtig viden!
En ny sadel sætter sig i ulden. Jo mere uld der er i sadlen, altså jo højere/længere manke, jo mere uld = jo mere kan sadlen sætte sig.

Hubertus har sadler med der giver meget muskelfrihed. Det kan betyde at din hest får mulighed for at bygge muskler op hurtigt. Begge dele kan føre til at sadlen kan komme ud af balance. Dette bør du holde øje med og evt lægge noget under for eller bag, måske endda under hele sadlen. Vi anbefaler et håndklæde eller ideelt et Quittpad korrektions pad eller underlag indtil sadlen igen korrigeres  af Hubertus. 
Den bedste sadel kan derfor trykke hesten hvis tilpasningen ikke følger med hestens forandringer!

Info om sadler. Hvad skal en sadel kunne?
For at blive en velfungerende equipage, skal sadlen give hesten mulighed for, at kunne bevæge sig smidigt og løsgjort. Den skal derfor kunne tilpasses hestens udvikling.
Samtidig skal sadlen gøre det muligt for rytteren at løsgjort at følge hesten

Sadlen skal passe til rytterens bagdel og benlængde, men også til længden på hesten sadelleje.
Dette kan være en udfordring ved mange af vor tids meget korte heste. Er man for stor til sadlen eller har for store knæpuder, bliver man sat langt oppe på bagsvidslen, og påvirker dermed som en vægtstang, sadlen, så den trykkes ned i hestens lænd. Dette kan også ske, og sker faktisk ofte når sadlen i sig selv kommer ud af balance ved ændret muskelsætning eller store vægtændringer hos hesten, derfor skal man altid tjekke sadlens balance!

Disse krav kræver en sadelmager, der har en stor indsigt i rytteres opstilling og i hestens anatomi, samt har en stor viden om opbygning af sadler.

Kopfjernet
Da hesten ofte udvikler sig en del, er det vigtigt med en sadel, der kan stilles meget i kopfjernet. Det er ikke alle sadler der kan stilles meget. Kopfjernet skal give mankepartiet frihed, for klemmer den her, kan hesten ikke bruge sin overlinie og skuldre frit. Når hesten udvikler sine muskler i overlinjen, bliver den bredere og Kopfjernet skal gøres bredere.

Kopfjernets indstilling ændrer Hubertus på stedet så det tilpasses hesten mens du venter.

Puderne
Puderne har stor betydning for vægtfordeling og balancen i sadlen. Disse skal helst være rimelig brede, flade mod hestens ryg og gerne bløde. De må give frihed til hestens rygmuskler ved at være afrundet eller bløde og eftergivende, så rygmusklerne kan arbejde frit under sadlen. Puderne skal ikke trykke omkring manken, hvor muskler og sener er tilhæftet.

Der er stor forskel på hvor meget puder kan ændres på de forskellige sadler.

Knæpuder
Knæpuderne har stor betydning til rytteres sæde og opstilling. Den kan stort set fratage rytteren muligheden for at rulle med i sit bækken for at følge hestens bevægelser, og dermed give rytter og hest en del problemer i lænden, idet rytteren så let skubber hesten ned mellem skuldrene, og blokerer hesten i at bruge sin ryg frit.

Underlag
Normalt er et almindeligt underlag fint. Der kan dog være grunde til at vælge særlige underlag. Det er vigtigt at der ikke ophobes for meget varme under sadlen, da det kan føre tiltryk og ubehag.
Skal sadlen passe til flere heste eller ændre den sig meget i sadellejet, så kan et godt ventilernde korrektions pad eller underlag fra Quittpad være ideelt til at få sadlen i balance. Et håndklæde eller filtstykker kan også bruges.
Har hesten tendens til ømme rygmuskler, eller skal udvikle flere muskler, kan Quittpads ventilerende og trygfordelende underlag være en stor hjælp.
Lammeskind bør lægges mellem sadel og underlangfor at beholde sin funktion.
Quittpad har i tests vist sig super ventilernde og trykfordelende, og kan lægges direkte som eneste underlag. Det er til med let at rengøre. Se mere på Quittpad.com

Tilmeld nyhedsbrev

Hovedvejen 113
8963 Auning
funktioneltrideudstyr@gmail.com
tlf: +45 93805058