Horsemanship; “Wilde horse communication”

Horsemanship- også under ridning

horsemanship
Horsemanship handler om hestesprog, hvordan du med forståelse af hesten kan kommunikere klart med den. Hvordan klare signaler gives og hvordan du kan “læse” eller “høre” hvad din hest fortæller dig.

Hesten er et steppedyr, flokdyr, og flygtdyr. Det har afgørende betydning for hvordan kommunikationen med din hest bør være.

Hesten er super opmærksom på kropssprog, uanset om du vil bruge det. Måden hvorpå du bevæger dig har stor betydning for, om din hest bliver angst og nervøs, indelukket, aggressiv eller rolig og veltilpas.

De fleste ulykker sker i omgangen med heste, i håndteringen, så det er en god ide, at have godt styr på kommunikationen med hestene. Horsemanship giver en mere sikker omgang, og hestene lærer at “passe på dig”.

Også under ridning har horsemanship en stor betydning. Vil din hest ikke ud i hjørnerne af banen, eller bliver den hurtig forskrækket, så kan horsemanshippen afhjælpe med at finde årsagen og få gjort noget ved det.

Ved trailerlæsning er god horsemanship afgørende.

Wilde horse communikation er udviklet på baggrund af en indsigt i hestenes indbyrdes adfærd. Jeg har udviklet “Wilde horse communikation” ud fra hvordan hestene kommunikerer med hinanden, det betyder at det virker her og nu i praksis, og dette helt uden specielle grimer eller andet grej. Den er relativ let at omsætte for os, og hestene forstår hurtigt hvad du vil.

Vi afholder kurser, hvor horsemanship er tema, men du kan også bestille undervisning i dette emne.