Litteratur

“Gymnastizierendes Reittraining” af SibylleWiemer. En meget enkelt tilgang til at forklare ridningmed lette hjælpere.

“Den store foderbog” af dyrlæge Nanna Luthersson. Et must på alle hesteejers hylde. Giver stor indsigt i hvad der er vigtigt for at holde hesten sund og undgå kolik.

“Hesteejerens håndbog om tandpleje” af dyrlæge Randi Lintrup i samarbejde med IAED-uddannede tandplejer Mai Nicholaisen, Lalla Zidaric og Carina Reimer, samt dyrlæge Mathilde Duch Canals der også er IAED-uddannet. Det der er vigtigt vide om tænder, for at have en sund hest, og for at hesten skal have mulighed for at udføre hvad vi ønsker.

”Twisted truths of dressage”, Philippe Karls bog , på tysk ” Irrwege der modernen Dressur”, giver en god indsigt i, hvordan man burde uddanne og ride en hest, uanset hvilken disciplin man er til. Bogen der absolut bedst beskriver og begrunder uddannelsen af hesten.

Se Berider og Dyrlæge Gerd Heuschmann’s DVD på tysk: “Stimmen der Pferde” på engelsk: “If horses could speak”, en film der i 3D demonstrere hvad der sker i hesten når den går i de forskellige holdninger.

Heuschmanns bog er udkommet fra Borgens forlag på dansk, med titlen “Det ømme punkt”. OBS! Der er desværre mange grove fejl i oversættelsen, derfor vil jeg anbefale at købe den på engelsk “Tug of war” eller på tysk “Finger in der wunde”.

“Min hest har næsen forrest” Heuschmann bog , er en mere let læselig fagbog.

“ABC of the horse” af Pauli Grönberg, om hestens biomekanik