Horsemanship - Wilde horse communication

Kommunikation med hesten – også under ridning

Horsemanship handler om hestesprog og pædagogik. Om hvordan du via forståelse af hesten kan kommunikere klart med den.
Hvordan klare signaler gives og hvordan du kan “læse” eller “høre” hvad din hest fortæller dig. Det handler om at blive bevidst om hvad man selv ubevidst kommunikere ud.

Om Wilde horse communikation

Wilde horse communikation er udviklet på baggrund af en indsigt i hestenes indbyrdes adfærd, hvad der er for et dyr, og dens biomekanik.
Jeg har udviklet “Wilde horse communikation” ud fra hvordan hestene kommunikerer med hinanden. Det betyder at det virker her og nu i praksis, og helt uden specielle grimer eller andet grej. Det kan kræve lidt mere af os at omsætte, men hestene forstår hurtigt hvad du vil og føler sig hurtig mere tryg og sikker ved dig.
Hesten er et steppedyr, flokdyr, og flygtdyr. Det har afgørende betydning for hvordan kommunikationen med din hest bør være.
Hesten er super opmærksom på dit kropssprog, uanset om du vil bruge det eller ej. Måden hvorpå du bevæger dig har stor betydning for, om din hest bliver angst, nervøs, indelukket, aggressiv eller rolig og veltilpas.

Ulykker & Hestens sundhed

De fleste ulykker sker i omgangen med heste, i håndteringen, så det er en god ide, at have godt styr på hvad du egentlig kommunikere ud til hesten. Wilde horse communication er en horsemanshipsform, der giver en mere sikker omgang og hvor hesten lærer at “passe på dig”.
Også under ridning har måden du kommunikere på stor betydning. Vil din hest ikke ud i hjørnerne af banen, eller bliver den hurtig forskrækket, kan undervisning i dette emne hjælpe dig med at finde årsagen, så du kan kommer videre. Du kan lære hvordan heste advare inden det bliver farligt, som regel altid flere gange. “Lytter” du ikke, kan du blive “sat af”, af hesten eller blive bidt eller sparket.

Er der øvelser hesten har svært ved at udføre, kan det over tid forvolde frustrationer og smerter. En klar kommunikation og den rette pædagogiske tilgang kan hjælpe jer videre inden hesten pludselig siger voldsomt fra eller bliver farlig pga. nervøsitet.

En hest som oplever at vi modsiger os selv, eller oplever at vi beder den om noget den ikke kan honorere, kan blive både farlig, skadet eller syg. Uklar kommunikation fører nemlig ofte til stress og nervøstitet ved hesten. I en sådan tilstand kan hesten ikke ret godt lære noget eller udvikle sin krop. Andre heste bliver aggresive eller det man kalder tillært hjælpeløs. Dvs. at hesten virker døv for hjælperne og ligeglad med dig.

Ved trailerlæsning er god horsemanship afgørende. Læs mere om trailerlæsning

Jeg afholder kurser, hvor Wilde horse communication er tema. Du kan også bestille undervisning i dette emne med din egen eller en af vores heste.
Pris info