Rideundervisning på egen eller elev hest

Rideundervisning kan bookes både som generel undervisning eller som undervisning i et specifikt emne. Jeg køre gerne ud, især hvis i er flere. Det kræver blot at vi har gode træningsbetingelser.

Du kan også få en god og sikker start med heste med ridundervisning på en godt uddannet elevhest.
Har du en udfordring i en bestemt øvelse, kan det ofte være en foredel at du selv for undervisning på en uddannet hest, så ikke både du og din hest søger målet i det uvisse.
Med en forståelse af vejen til målet kan du bedre få en god oplevelse med din egen hest når du er klar.

Undervisning i rytterens sæde eller i longering og horsemanships metoden Wilde horse communikation tilbydes både her og ud.

Synes du, at der er for langt til os, men vil gerne lære noget af det vi kan tilbyde? Så kan undervisning på vores uddannede elevheste være løsningen. Også for dig der har trailerlæsnings problemer kan det være givende måde at komme videre på, selv om din egen hest ikke kan komme med i byen.

Priser

Undervisnings Info

En normal undervisningsenhed ca. 30-45 minutter.
En udvidet XL-undervisning ca. af en times varighed.
Børnetimer 30 minutter

Der undervises fra ungheste til topatleter, og alle typer ponyer og heste, inkl. islandske heste.

I undervisning tager vi udgangspunkt i udfordringerne hos den enkelte hest og rytter, og i dine ønsker for undervisningen.

Træningen foregår med respekt for hestens natur og dens biomekanik – bevægelsesfysiologien.

Den pædagogiske tilgang til hesten og måden hvorpå rytteren bruger sin krop – rytterens kropsbevidsthed, er et meget vigtig element for at skabe tillid og respekt så et samarbejdemed hesten kan opnås.
Ovenstående er grundlæggende for at hesten kan lære nyt og for at en klar kommunikation og målrettet træning bliver mulig.
Derfor ser vi meget på rytteren, og arbejder på at få rytteren til at kunne bruge sine hjælpere følsomt og uafhængig af hinanden, så hesten får en reel mulighed for at efterkomme rytterens ønske.

Hvordan foregår undervisningen

De første undervisnings timer med egen hest varer ofte ca. en time.
Ofte gennemgås hest, rytter og udstyr ved første time. Det er vigtig af underviser skaffer sig et overblik og at udstyret passer hest og rytter godt.
Det kan ske at vi sætter vi os op for at mærke din hest. Ikke alt mærkes som det ser ud til. Måske forbereder vi hesten til dig. Det kan være en kæmpe hjælp, når både rytter og hest søger et mål ude i tågen, at hesten forberedes af en der kender målet, og rytteren mærker dette lige efter.

I ridningen arbejder vi med balance og smidighed hos hest og rytter. Hestens anatomi gør, at den let falder ned mellem skulderne, da disse kun hænger fast til brystkassen med sener og muskler. Balancen er nøglen til få mere gang i bagparten, og basis for en let styrbar hest i alle discipliner.

 

Undervisning på elev hest

Lær med en hest eller pony der allerede kan noget. Det kan gøre arbejdet lettere for dig og din hest. Sommetider, kan det lette på forståelsen og speede processen op, at få noget undervisning på en hest er kender målet, især hvis din egen hest samtidig bliver guidet til målet af en der kender vejen. 
Part eller elevhest

Træningsophold

Træningsophold er et begrænset ophold, hvor der lægges fokus på bestemte del mål i hestens eller rytterens uddannelse. Træningsophold bruges også til udredning af, hvad der kan være årsag til visse problemer hos hest eller rytter. Træningsopholdet kan være en del af et genoptræningsprogram for hesten, eller for den der selv ønsker at tilride sin hest.

Et træningsophold kan også være en god idé, når der startes op i en ny måde at træne på. Rytterens måde at bruge tøjlerne og kroppen på, har afgørende betydning for hvor hurtigt og hvor godt hesten forstår hvad den skal, og for hvorvidt hesten kan udføre det ønskede i en god balance.

Priser