Træningsophold

Træningsophold

Træningsophold er et begrænset ophold, hvor der lægges fokus på bestemte delmål i hestens eller rytterens uddannelse.
Træningsophold bruges også til udredning af, hvad der kan være årsag til visse problemer hos hesten eller rytteren.

Det er nemmere at lære ting på en hest der kan det i forevejen, derfor kan en del af undervisningen på et ophold være, at du kan øve dig på en uddannet hest.
Omvendt er det nemmere for en uøvet hest at få hjælp af en rytter der kender til øvelsen, som ved hvordan hesten lære, hvad øvelserne indeholder af deltaljer, og som kan træne hesten de første skridt på vej.
På den måde kan både du og hesten få hjælp til forståelse af øvelserne.

Vi underviser fra ungheste til topatleter, og alle typer ponyer og heste, inkl. islandske heste

Image

Læsning af hest

For at komme frem til træningsstedet, skal hesten transporteres i en trailer.
Mange spørger hvordan de bedst kan få deres hest i trailer. Der findes mange metoder og mange gode træningsmuligheder.

Her vil vi primært koncentrere os om den situation som rigtig mange står i, nemlig at I ikke har en trailer til rådighed i hverdagen og nu skal I pludselig af sted.
Læs mere...

Vores fokus

I undervisning tager vi udgangspunkt i udfordringerne hos den enkelte hest og rytter, og i dine ønsker for undervisningen.

Træningen foregår med respekt for hestens natur og dens biomekanik, også kaldet bevægelsesfysiologien.

Den pædagogiske tilgang tilrettelægges udfra hvordan heste lære og via motivation.

Måden hvorpå rytteren bruger sin krop – rytterens kropsbevidsthed, er et meget vigtig element for at skabe tillid, respekt og motivation fra hesten. Også for et samarbejde med et minimum af stress.
Lavt stressniveau er grundlæggende for at hesten kan lære nyt og for, at en klar kommunikation og målrettet træning bliver mulig.
Derfor ser vi meget på hvordan rytteren bruger sine hjælpere og tilrettelægger sin træning.
Følsommme og uafhængig hjælpere er afgørende for at hesten får en reel mulighed for at forstå øvelserne og efterkomme rytterens ønsker, samt for hestens trivsel og sundhed.

Hvordan foregår undervisningen

  • De første undervisningsenheder varer ofte en time.
  • Jeg ser gerne hvordan du træner den første gang jeg skal undervise dig. Jeg ser på hvordan I udfører de forskellige øvelser og hvordan I kommunikerer. Der giver min en ide om hvor jeg skal sætte ind først.
  • Herefter gennemgås hest, rytter og udstyr ofte. Det er vigtig at udstyret passer hest og rytter godt, og det er vigtigt at vide om hesten har andre fysiske udfordringer der skal tages hensyn til i træningen.
  • Det kan ske at jeg sætter mig op for at mærke din hest. Ikke alt mærkes som det ser ud til, så her kan jeg få et bedre overblik over hvor der skal sættes ind.
  • Det kan også ske undervejs i et forløb, at jeg sidder op for at forberede hesten til dig. Det kan være en kæmpe hjælp, når både rytter og hest søger et mål ude i tågen, at hesten forberedes af en der kender målet. Omvendt kan du tilkøbe timer på en uddannet hest til specifikke øvelser, for bagefter bedre at kunne træne din egen hest.
  • I ridningen arbejder vi med balance og smidighed hos hest og rytter, da det er grundlaget for alle øvelser. Jeg forklarer baggrunden for øvelserne, evt hvilke muskler du træner hos hesten.
  • Du kan spørge alt det du vil undervejs. Det er vigtig for mig at du, ligesom hesten er motiveret og forstår øvelserne.-------------------------------------
Det er sådan, at hestens anatomi gør, at hesten let falder på forparten, altså ned mellem skulderne. Det mærker rytteren ofte ved at hesten hænger på tøjlen eller at den går i en "artighedsholdning" for let hånd.
Hestens forben hænger kun fast til resten af dens krop med sener og muskler. Kan man lære hesten at bruge disse muskler til at komme i en bedre balance, så kan hesten bedre bruge sin bagpart, og basis for en let styrbar hest i alle discipliner er godt på vej.