Hubertus - Sadelmager

Tidsbestilling ved sadelmager Hubertus?

1. Har du brug for tid ved Hubertus, så skriv en mail til funktionelt@gmail.com. Skriv i mailen hvor mange heste, hvilke sadler, og hvad der skal laves. Spørg evt efter brugt sadel. Disse tilsagn danne grundlag for hvor lang tid vi planlægger med Hubertus

2. Datoerne bliver offentliggjort via vores nyhedsmail, her på siden og på Facebook siden"HW heste og rytter træning"
Er du tilmeldt vores nyhedsmail, så tjek evt dit spamfilter.
Hold selv øje med datoerne eller tilkøb sms-service!

3. Da vi ofte får datoerne med meget kort varsel, må du gerne hurtigst muligt skrive på funktionelt@gmail.com - med info om hvilke dage og tidspunkter du kan komme, og hvis du skal have tid sammen med andre. Skriv dit telefonnummer.
Det har stor betydning for vores planlægning og tidstildeling, - så alle kan komme med der har bestilt tid.

4. Når du har fået tildelt en tid, skal du melde hurtig tilbage - indenfor 1 dag om den passer dig, ellers går tiden muligvis videre til en anden.

5.Når du får en bekræftelse på at du er skrevet op til en tid betales der via MobilPay som angivet i mailen

6. Betalingen gælder som tilsavn på, at du ønsker tiden. Derfor bør betaling ske hurtigst muligt, hvis du vil garantere dig pladsen.

Vi vil gerne frabede os opkald!

Næste besøg bliver formentlig oktober 2024

Bestil på mail: funktionelt@gmail.com 
eller sms på 40152538

Adressen er på Fyn

Kom forberedt og vær med til at vi kan overholde tiderne bedst muligt ved at læse afsnitet om "Tidsbestilling ved sadelmager Hubertus" og "Praktisk info"

Parkering!

Parkering!
Da der ikke er meget plads helt nede ved ridehallen må I gerne parkere som angivet på billedet

Information

Vi bestiller besøgsdage af Hubertus efter hvor mange der bestilt tid, så tilmeld dig så snart du ved du har behov for et besøg.

OBS!

Tidsplanen er skarp, derfor kan ventetider forekomme, omvendt kan det ske du kan komme til før. Medbring tålmodiged og lidt proviant :)

Praktisk info

Hubertus starter med at se på hestens ryg.
Derefter lægger han sadlen på hesten uden stigbøjler og underlag. Derfor må du gerne strippe sadlen for underlag og stigbøjler inden det er din tid, så du og hest er helt klar.
Men hav endelig alt tilbehør klar og med så du kan afprøve sadlen efter, eller hvis der bliver tvivl om noget. Vær klar med hesten når din tid nærmer sig, så dækner og lignende er løsnet og lige til at trække af.

Da man får mulighed for at prøve meget, og en ny sadel sommetider skal rides noget for at "sætte" ulden i sadlen inden den rettes endeligt til, kan et besøg vare fra 10 minutter til flere timer, som regel tager en tilpasning ca. 40 min, og en ny sadel tager ca. 2-3 timer.
Derfor er I også flere i gang på en gang.

Betaling til Hubertus
Der betales ved ankomst 100 euro kontant for tjek, uanset hvor meget eller lidt tid der bruges netop dén dag. I kan tage flere sadler med til sammen hest.

Tilpasning afregnes kontant (helst i euro). Det varierer mellem 0-800kr. Køb af sadel betales kontant i euro eller med kort.
Ved første efterstilling af en ny sadel, købt ved Hubertus, betales der kun for tiden, ikke for arbejdet på sadlen.

Vi håber I vil få et interessant og udbytterigt møde hos os.

Vigtig viden!
En ny sadel sætter sig i ulden. Jo mere uld der er i sadlen, altså jo højere/længere manke, jo mere uld = jo mere kan sadlen sætte sig.

Hubertus har sadler med der giver meget muskelfrihed. Det kan betyde at din hest får mulighed for at bygge muskler op hurtigt. Det kan føre til at sadlen kan komme ud af balance. Dette bør du holde øje med og evt lægge noget under for eller bag, måske endda under hele sadlen. Vi anbefaler et håndklæde eller ideelt et Quittpad korrektions pad eller underlag indtil sadlen igen korrigeres af Hubertus. 
Den bedste sadel kan derfor trykke hesten hvis tilpasningen ikke følger med hestens forandringer og uldens sætning!

Info om sadler. Hvad skal en sadel kunne?
For at blive en velfungerende equipage, skal sadlen give hesten mulighed for, at kunne bevæge sig smidigt og løsgjort. Den skal derfor kunne tilpasses hestens udvikling.
Samtidig skal sadlen gøre det muligt for rytteren løsgjort at følge hestens bevæelser.

Sadlen skal passe til rytterens bagdel og benlængde, men også til længden på hesten sadelleje. Dette kan være en udfordring ved meget korte heste.
Er man for stor til sadlen eller har for store knæpuder, bliver man sat langt tilbage på bagsvidslen, derved opstår der en uhensigtsmæssig vægtstangs påvirkning af hestens lænd. Dette kan også ske, og sker faktisk ofte når sadlen i sig selv kommer ud af balance ved ændret muskelsætning eller store vægtændringer hos hesten, derfor skal man altid tjekke sadlens balance!

Disse krav kræver en sadelmager, der har en stor indsigt i rytteres opstilling og i hestens anatomi, samt har en stor viden om opbygning af sadler.

Kopfjernet
Da hesten ofte udvikler sig en del, er det vigtigt med en sadel, der kan stilles meget i kopfjernet. Det er ikke alle sadler der kan stilles meget. Kopfjernet skal give mankepartiet frihed, for klemmer den her, kan hesten ikke bruge sin overlinie og skuldre frit. Når hesten udvikler sine muskler i overlinjen, bliver den bredere og Kopfjernet skal gøres bredere.

Kopfjernets indstilling ændrer Hubertus på stedet, så det tilpasses hesten mens du venter.

Puderne
Puderne har stor betydning for vægtfordeling og balancen i sadlen. Disse skal helst være rimelig brede, flade mod hestens ryg og gerne bløde. De må give frihed til hestens rygmuskler ved at være afrundet eller bløde og eftergivende, så rygmusklerne kan arbejde frit under sadlen. Puderne skal ikke trykke omkring manken, hvor muskler og sener er tilhæftet.

Der er stor forskel på hvor meget puder kan ændres på de forskellige sadler.

Knæpuder
Knæpuderne har stor betydning til rytteres sæde og opstilling. Den kan stort set fratage rytteren muligheden for at rulle med i sit bækken for at følge hestens bevægelser, og dermed give rytter og hest en del problemer i lænden, idet rytteren så let skubber hesten ned mellem skuldrene, og blokerer hesten i at bruge sin ryg frit.

Underlag
Normalt er et almindeligt underlag fint. Der kan dog være grunde til at vælge særlige underlag. Det er vigtigt at der ikke ophobes for meget varme under sadlen, da det kan føre tiltryk og ubehag.
Skal sadlen passe til flere heste eller ændre den sig meget i sadellejet, så kan et godt ventilernde korrektions pad eller underlag fra Quittpad være ideelt til at få sadlen i balance. Et håndklæde eller filtstykker kan også bruges.
Har hesten tendens til ømme rygmuskler, eller skal udvikle flere muskler, kan Quittpads ventilerende og trygfordelende underlag være en stor hjælp.
Lammeskind bør lægges mellem sadel og underlag for at beholde sin funktion.
Quittpad har i tests vist sig super ventilernde og trykfordelende, og kan lægges direkte som eneste underlag. Det er til med let at rengøre. Se mere på Quittpad.com eller under vores udstyr
Alle skummaterialer og gel er ikke åndbare og langsomme i "bevægelsen" og frarådes som løsning.

Tilmeld nyhedsbrev

Hovedvejen 113
8963 Auning
funktioneltrideudstyr@gmail.com
tlf: +45 40152538