Hubertus - Sadelmager

Hvornår kommer Hubertus?

Så snart vi bliver bekendt med datoerne bliver de offentliggjorte på vores nyhedsmail og på vores Facebookside "HW heste og rytter trænings". 
Det er derfor nødvendigt at være tilmeldt vores nyhedsmail. Tjek evt dit spamfilter!
Hold selv øje med datoerne eller tilkøb sms-service!

Som regel får vi datoerne med meget kort varsel. Tilmeld dig derfor hurtigt muligt på nedenstående e-mail. Det har stor betydning for vores planlægning og tidstildeling.

Du får tilbagemelding angående din tildelte tid.  Der er et reservationsgebyr på 100kr til stedet der afholder hans besøg. Du får fakturaen på den mail du oplyser.
Betaling gælder som tilsavn til tiden du er blevet tildelt.

Har du ikke meldt tilbage indenfor en uge, går tiden videre til en anden.

Vi vil gerne frabede os opkald!

COVID19

Næste besøg i 2020 er lidt usikker pga. Corona, men bliver formentlig september 2020. 
Usikkert bliver det også lidt omkring steder. I bliver delt på Fyn og Århus/Djursland.
Vær sød at læse det første afsnit ved bestilling og inden besøg!

Information

Da de tider man får er ca. tider, må ventetid påregnes.

OBS!

Der bestilles dage hos Hubertus efter hvor mange der bestilt tid, så tilmeld så snart du ved du har behov for et besøg.

Email om tidsbestilling ved Hubertus

Bestilling af tid hos sadelmager hubertus skal ske via mailaddressen funktionelt@gmail.com.
Følgende skal oplyses i mailen:

  • Hvilken sadel/sadler der er tale om
  • hvad du skal have lavet
  • Hvilke dage du har mulighed for at komme
  • Navn og telefonnummer skal oplyses på alle mails
  • Skriv evt. med hvem du skal have tid sammen med. HUSK dette skal også skal skrives, selvom du allerede har skrevet det tidligere, så vi er sikker på at få det hele med

Praktiske information om dit besøg

Hubertus kigger på sadel og hest. Der er en god ting når sadlen er “nøgen” ved disse prøvninger, men hav endelig alt tilbehør med til ridning bagefter, eller hvis der bliver tvivl om noget. Vær klar med hesten når din tid nærmer sig, så dækner og lignende er løsnet og lige til at trække af.
Da man får mulighed for at prøve meget, og en ny sadel sommetider skal rides godt inden den rettes endeligt til, kan et besøg vare fra 10 minutter til flere timer, som regel tager en tilpasning ca. 40 min, og en ny sadel tager ca. 2-3 timer.
I prøver lidt - nye muligheder tilbydes/laves - i rider lidt igen - sadlen justeres - i rider evt igen.
Dette er nødvendigt, da han ikke kan komme ugen efter og rette til som han ellers ville gøre :-).
Derfor må vi have flere sideløbende tilpasninger kørende. Det kan være svært at vide lige hvor meget tid hver enkel hest/rytter tager, derfor kommer i med relativ kort mellemrum i ”hold”, og vi samler op imellem disse hold.
Hav gerne drikke og snak med.

Information

Ved besøget må I holde jer klar med en “nøgen sadel” og med en delvis “afklædt” hest. Der fjernes pærer ALLE STEDER.

Information

Ved sproglig barriere er det muligt med oversættelse.

Information

Vi har ofte brugte sadler i kommision af modeller, der kan justeres en del.

Betaling til Hubertus
Der betales ved ankomsten 90 euro kontant for tjek , uanset hvor meget eller lidt tid i bruger netop dén dag. I kan tage flere sadler med til sammen hest.

Tilpasningen/sadlen afregnes kontant (helst i euro). Det varierer mellem 0-800kr. Køb af sadel betales ligeledes kontant i euro eller med kort. Ved første efterstilling af en ny sadel betales der kun for tiden, ikke for arbejdet på sadlen.

Vi håber i vil få et interessant og udbytterigt møde hos os.

Vigtig viden!
En ny sadel sætter sig i ulden. Jo mere uld der er i sadlen, altså jo højere/længere manke, jo mere uld = jo mere kan sadlen sætte sig.

Der betales ikke noget for arbejdet ved tilretning første gang efter et køb, kun for tiden, altså at han er kommet til Danmark.

HSC-sadlerne giver meget muskelfrihed. Det kan betyde at din hest får mulighed til at bygge muskler op hurtigt. Begge dele kan betyde at sadlen kan komme ud af balance. Dette bør du holde øje med og evt lægge noget under for eller bag, måske endda under hele sadlen. Vi anbefaler Quittpad korrektionspad eller Quittpad underlag, filtstykker, håndklæde eller et lammepad. Sadlen korrigeres ved kommende besøg af Hubertus. Den bedste sadel kan derfor trykke hesten hvis tilpasningen ikke følger med hestens forandringer!

Info om sadler. Hvad skal en sadel kunne?
For at blive en velfungerende equipage, skal sadlen give hesten mulighed for, at kunne bevæge sig smidigt og løsgjort. Samtidig skal sadlen gøre det muligt for rytteren at sidde afslappet i den rette holdning. Den skal derfor kunne tilpasses hestens udvikling.

Sadlen skal give rytteren mulighed for løsgjort at følge hesten, og samtidig passe til rytterens bagdel, men også til længden på hesten ryg, og rytterens benlængde. Dette kan være en udfordring med mange af vor tids meget korte heste. Er man for stor til sadlen sidder man langt op på bagsvidslen , og laver dermed en vægtstang påvirkning af sadlen, med tryg i hestens lænd som følge. Dette kan også ske, og sker faktisk ofte når sadlen i sig selv kommer ud af balance ved ændret muskelsætning eller store vægtændringer hos hesten, derfor skal man altid tjekke sadlens balance!

Disse krav kræver en sadelmager, der har en stor indsigt i rytteres opstilling og i hestens anatomi, samt har en stor viden om opbygning af sadler, derfor får sadelmageren her “sin egen side”.

Kopfjernet
Da hesten ofte udvikler sig en del, er det vigtigt med en sadel, der kan stilles meget i kopfjernet. Det kan kun meget få sadler. Kopfjernet skal give mankepartiet frihed, for klemmer den her, kan hesten ikke bruge sin overlinie frit. Når hesten udvikler sine muskler i overlinjen, bliver den bredere og Kopfjernet skal gøres bredere.

HSC, OS og Passier sadler, -både dem i samarbejde med ham og "rene" Passier, kan fuldstændig ændres i Kopfjernet, hvilket er nødvendig, når hesten ændre sig meget ved forskellig træningsniveau eller ved stor forskel i muskelsætning. Dog har pudernes placering og form også en stor betydning.

Kopfjernets indstilling ændrer Hubertus på stedet så det tilpasses hesten.

Puderne
Puderne har stor betydning for vægtfordeling og balancen i sadlen. Disse skal helst være rimelig brede, flade mod hestens ryg og gerne bløde. De må give frihed til hestens rygmuskler ved at være afrundet eller bløde og eftergivende, så rygmusklerne kan arbejde frit under sadlen. Puderne skal ikke trykke omkring manken, hvor muskler og sener er vedhæftet.

Der er stor forskel på hvor meget puder kan ændres på de forskellige sadler.

Knæpuder
Knæpuderne har stor betydning til rytteres sæde og opstilling. Den kan stort set fratage rytteren muligheden for at rulle med i sit bækken for at følge hestens bevægelser, og dermed give rytter og hest en del problemer i lænden, idet rytteren så let skubber hesten ned mellem skuldrene, og blokerer hesten i at bruge sin ryg frit.

Underlag
Normalt er et almindeligt underlag fint. Der kan dog være grunde til at vælge særlige underlag. Det er vigtigt at der ikke ophobes for meget varme under sadlen, da det kan føre tiltryk og ubehag.
Skal sadlen passe til flere heste eller ændre den sig meget i sadellejet, så kan et godt ventilernde korrektionspad være godt til at få sadlen i balance. Et håndklæde eller filtstykker kan også bruges ?
Har hesten tendens til ømme rygmuskler, eller skal udvikle flere, kan et godt ventilerende og trygfordelende underlag være en hjælp.
Lammeskind bør lægges mellem sadel og underlangfor at beholde sin funktion.
Quittpad har i tests vist sig super ventilernde og trykfordelende, og kan lægges direkte som eneste underlag. Det er til med let at rengøre. Se mere på Quittpad.dk

Tilmeld nyhedsbrev

Hovedvejen 113
8963 Auning
heikewilde@gmail.com
tlf: +45 40152538